Dans för Hälsa är "Årets idé för livet" - Skandia

Igår den 16 maj bjöds Dans för Hälsa in till Skandias huvudkontor i Stockholm för ett möte, men det visade sig bli mer än så. Ett fantastiskt överraskningsmoment tillkom: Dans för Hälsa tilldelades Skandias pris ”Årets idé för livet”! Såå hedrande, värdefullt och fantastiskt kul!

Motivering: "Dans för Hälsa är en forskningsbaserad metod för att förbättra ungas psykiska hälsa med hjälp av kravlös dans och gemenskap. Regelbundna mätningar visar att metoden effektivt minskar stressrelaterade symptom. Genom att samverka med olika hälsoinstanser och utbilda fler än 500 lokala instruktörer, har Dans för Hälsa på kort tid lyckats etablera sig på nästan 200 orter runt om i Sverige. Dans för Hälsa är ett inspirerande bevis på att alla med en bra idé och ett starkt samhälls-engagemang kan bidra till att ge fler barn och unga chansen till ett hälsosamt och tryggt liv. Styrelsen för Skandias stiftelse Idéer för livet utser därför Dans för Hälsa till Årets idé för livet 2021.”

Idéer för livet, Skandia har kontinuerligt gett stöd till lokala Dans för Hälsa-verksamheter över landet under många år. Sett till att lokala initiativ fått medvind i start och kraft att stå kvar. De kommer fortsätta stödja, t.o.m. ännu tydligare framöver. DET är redan där helt fantastiskt. Och nu detta fina pris. VARMT TACK!

”Årets Idé för livet är ett pris som vi delar ut till den eller de som har en idé med stor potential eller redan påvisat resultat för att lösa en samhällsutmaning. Med priset vill vi lyfta särskilt betydelsefulla initiativ som arbetar för att skapa ett samhälle med bättre hälsa och ökad trygghet för barn och unga.”

Stort grattis även till ”Lära med hästar” som också tilldelades detsamma!

Dans för Hälsa når idag väldigt många ungdomar över hela landet, men behovet av aktiva främjande insatser är stort - och budskapet idag från Skandia var tydligt; KÖR VIDARE!
Ja, vad säger ni, visst gör vi väl det..?

//Anna D