Brev från Klara

Örebro hösten 2019

Hej!
Jag heter Klara och är en tidigare medlem i Dans för Hälsa.

Vem du är, har jag ingen aning om. Jag tänkte berätta lite om hur det var för mig att gå i Dans för Hälsa. Jag hörde talas om det första gången när jag var hos kuratorn. Eller ja, jag hade faktiskt sett lappar om det i skolan men jag brydde mig inte om att läsa på dem. För mig framstod Dans för Hälsa som något väldigt töntigt faktiskt men gud vad jag hade fel! Jag började dansa under min tuffaste period i skolan och att då få ta sig dit 2 gånger i veckan var helt underbart! När man var på Dans för Hälsa så var det som alla problem försvann. Under den timmen hade man kul. Riktigt kul. För mig var det som att tröskeln in till danssalen bestod av en osynlig vägg som vägrade att släppa in varje liten negativ sak.

Jag kan med handen på hjärtat säga att Dans för Hälsa har förändrat mitt liv och inte mindre mina år under den perioden. Jag gick på Dans för Hälsa i ca 4 terminer om jag inte minns fel och anledningen till att jag slutade var för att jag nu mår bättre och vill ge min plats till någon som behöver den mer. Kanske dig :)

Jag vill verkligen be dig, för din skull, att i alla fall ta dig dit en gång och testa. För mig var det nog det bästa val jag tagit! Du förtjänar den här platsen och den här dansen.

Och till sist: Jag tror på dig, du är grym! <3

________________________

(Klara har godkänt publicering av detta brev.)