FORSKNING HÄR FINNS VI KURSER MEDIA ANNA DUBERG MEDLEMSPORTAL

KURSER

Känner ni igen problematiken kring psykisk ohälsa för ungdomar, planerar att arbeta med frågan och är intresserade av att använda Dans för Hälsas metod? Välkommen med anmälan till någon av våra instruktörskurser!

Hur anmäler man sig?
Klicka på den kurs du vill gå, längst ner på den här sidan. För att ansöka om en plats på kursen behöver du anmäla dig med några ord om din utbildning / yrke, samt beskriva hur och var (i vilken ort) du tänker dig arbeta med Dans för Hälsa.
Därefter får du svar om du blivit antagen till kursen. Vid positivt svar blir du inskriven i kurslistan och behöver ange fullständiga fakturauppgifter. Faktura skickas ut ca 4 veckor innan kursstart.

Vem kan gå kursen?
Du behöver ha grundutbildning inom vård eller pedagogik. Du behöver ha viss dansvana och kunna förmedla rörelseglädje. Du behöver vara trygg i att leda grupper (om du inte känner dig trygg i detta så är ett tips att öva en termin på en testgrupp innan du anmäler dig till kursen). Erfarenhet av att möta målgruppen som du ska arbeta med är givetvis mycket värdefullt.

Hur går det till?
Instruktörskursen är två dagar och ger den teoretiska och praktiska kunskapsgrund som krävs för uppstart av insats enligt Dans för Hälsas metod. (Du ansvarar själv för implementeringen i den tänkta verksamheten, förhoppningsvis i samverkan med andra aktörer.)

Vad ingår i priset?
I kursavgiften (se pris på resp. kurs sida) ingår allt utbildningsmaterial, Annas doktorsavhandling, fika/lunch båda kursdagarna, samt tillgång till Dans för Hälsas generösa nätverk (idag 384 utbildade instruktörer), användaraccess till Dans för Hälsas logga, en plats på Dans för Hälsas karta, samt vid behov riktat stöd vid implementering. Effektutvärderingsmaterial och inlogg till medlemsportal som erbjuder uppdaterad koreografibank och kompetensutveckling kommer att finnas att tillgå, initialt kostnadsfritt. Alla som deltar 100% får kursintyg.

Sagt om kursen
“Proffsigt och tydligt upplagt med en superbra mix av bakgrund, fakta, forskning och metod. Metoderna är så konkreta och samtidigt möjliggör och öppnar för egen input. Väldigt inspirerande! Meningsfullt!” /A

”Fantastiska dagar! Har sagt till mina kollegor och till mina båda chefer (primärvård och UMO) är att dessa kursdagar har varit de två mest meningsfulla kursdagarna jag gått på i min karriär! Och jag har gått massor av kurser!  Föreningen med kropp och själ genom rörelse, beröring och avslappning ihop med den gemenskapen som infinner sig är så hjälpsam. Känner mig otroligt stolt att få vara en ambassadör för Dans för hälsa! TACK för möjligheten du skapat!” /C

TIPS FÖR EN BRA START

• Förankring i er organisations ledning gällande finansiering av både instruktörskurs och genomförande av insatsen.
• Samarbete med elevhälsa eller liknande för möjlighet till rekrytering av deltagare, samt för fortlöpande stöd.
• Ta fram informationsmaterial som underlättar arbetet. Goda exempel: Region Stockholms material HÄR. Norrbottens material HÄR. Visa gärna Dans för Hälsas film.
• Skapa en arbetsgrupp där aktuella nyckelpersoner ingår. Utforma en tidsplan.
• Erbjud “prova-på”-tillfällen för både kollegor och tänkta deltagare. Exempel på stabil implementering av Dans för Hälsa är bl.a. verksamheten ”Bara Dansa” i Örebro och ”Dansa utan krav” i Jönköpings län.

“Vi valde att göra det här till en ordinarie verksamhet eftersom vi vet att det fungerar. Vi började som ett projekt och satte upp vissa mål, vi ville se om det gav effekt inom verksamheten. När vi hade gjort projektet så utvärderade vi. Vi såg då att elevhälsan fick färre besök och den kostnaden som vi stoppade in gav effekter så att det var värt varenda krona.”

Folkhälsochef,
Folkhälsoförvaltningen, Karlskoga och Degerfors kommuner

VÄLJ KURS

Örebro
INSTRUKTÖRSKURS, ÖREBRO

2020-03-12 - 2020-03-13

Det finns 3 platser kvar.

Dans för Hälsas instruktörskurs i mars i Örebro ger utöver ungdomsperspektivet även info om hur metoden kan användas för vuxen målgrupp!
Både teorisal och danssal ligger nära tågstationen, smidigt för dig som reser.

Pajala
INSTRUKTÖRSKURS, PAJALA

2020-04-01 - 2020-04-02

Det finns 5 platser kvar.

Välkommen till Dans för Hälsas instruktörskurs som här erbjuds i Pajala!
Samarbete med Avdelningen för regional utveckling/Kulturenheten Region Norrbotten.

Göteborg
INSTRUKTÖRSKURS, GÖTEBORG

2020-04-21 - 2020-04-22

Det finns 7 platser kvar.

Välkommen till Dans för Hälsas instruktörskurs som här erbjuds i Göteborg!

Örebro
INSTRUKTÖRSKURS, ÖREBRO

2020-09-10 - 2020-09-11

Det finns 20 platser kvar.

Välkommen till Dans för Hälsas instruktörskurs i september i Örebro!
Både teorisal och danssal ligger nära tågstationen, smidigt för dig som reser.