FORSKNING HÄR FINNS VI BLI INSTRUKTÖR PRESS ANNA DUBERG MEDLEMSPORTAL

BLI INSTRUKTÖR

Känner ni igen problematiken kring psykisk ohälsa för ungdomar, planerar att arbeta med frågan och är intresserade av att använda Dans för Hälsas metod? Välkommen med anmälan till någon av 2019 års instruktörskurser!


Hur anmäler man sig? Klicka på den kurs du vill gå, längst ner på den här sidan. För att ansöka om en plats på kursen, behöver du skicka intresseanmälan. Därefter får du svar om du blivit antagen till kursen.

Vem kan gå kursen? Du behöver ha grundutbildning inom vård eller pedagogik, samt även viss dansvana. Du behöver kunna känna dig bekväm med att leda dans för att kunna förmedla rörelseglädje. Erfarenhet av att möta målgruppen som du ska arbeta med är ett plus. Du behöver vara beredd att arbeta i samarbete med elevhälsa eller dylikt.

Hur går det till? Instruktörskursen är två dagar och ger den teoretiska och praktiska kunskapsgrund som krävs för uppstart av insats enligt Dans för Hälsas metod.

Vad ingår i priset? I kursavgiften som är 8 200 kr exkl. moms ingår allt skriftligt och filmat utbildningsmaterial, Annas avhandling, utvärderingsmaterial både baslinje och uppföljning, lunch och fika/frukt båda kursdagarna, samt inlogg till medlemsportal på hemsidan som erbjuder uppdaterad koreografibank och kompetensutveckling. Efter att du gått kursen, får du också tillgång till Dans för Hälsas stöttande och generösa nätverk i Sverige (idag 218 utbildade instruktörer), du får använda Dans för Hälsas logga, samt får vid behov även handledning från Anna.

TIPS FÖR EN BRA START:

• Förankring i er organisations ledning gällande finansiering av både instruktörskurs och genomförande av insatsen.
• Samarbete med elevhälsa för möjlighet till rekrytering av ungdomar samt fortlöpande stöd.
• Ta fram informationsmaterial som underlättar arbetet. Inspireras av goda exempel! Norrbottens material finns HÄR
Visa gärna Dans för Hälsas film.
• Skapa en arbetsgrupp där aktuella nyckelpersoner och instruktörerna ingår. Utforma en tidsplan.
• Erbjud “prova-på”-tillfällen för både elevhälsopersonal och ungdomar.


Exempel på stabil implementering av Dans för Hälsa är bl.a. verksamheten ”Bara Dansa” i Örebro, ”Dansa utan krav” i Jönköpings län och ”Dansa Pausa” i Karlskoga.

”Vi valde att göra det här till en ordinarie verksamhet eftersom vi vet att det fungerar. Vi började som ett projekt och satte upp vissa mål, vi ville se om det gav effekt inom verksamheten. När vi hade gjort projektet så utvärderade vi. Vi såg då att elevhälsan fick färre besök och den kostnaden som vi stoppade in gav effekter så att det var värt varenda krona.”
/ Folkhälsochef,
Folkhälsoförvaltningen, Karlskoga och Degerfors kommuner

VÄLJ KURS


VÄSTERÅS
INSTRUKTÖRSKURS, ORRESTA

2019-03-28 - 2019-03-29


Det finns 0 platser kvar.

Välkommen till Dans för Hälsas instruktörskurs som den här gången ges i en unik och lantlig miljö i Orresta!
Som kursdeltagare kan du låta de nya metodkunskaperna sjunka in i lugn & ro när du samtidigt har tillgång till anläggningens rustika resturang, bubbelpool och boende. (https://orrestagolf.se)

INSTRUKTÖRSKURS, ORRESTA

Eslöv
INSTRUKTÖRSKURS, ESLÖV

2019-04-24 - 2019-04-25


Det finns 4 platser kvar.

Välkommen till Dans för Hälsas instruktörskurs som ges i Eslöv när våren är som vackrast. Perfekt för dig som bor i södra Sverige!

INSTRUKTÖRSKURS, ESLÖV

Örebro
INSTRUKTÖRSKURS, ÖREBRO

2019-10-10 - 2019-10-11


Det finns 13 platser kvar.

Välkommen till Dans för Hälsas instruktörskurs som ges i dansprojektets egna hemstad Örebro!
Teoretiska delen kommer ges på Scandic Grand som ligger ett stenkast från södra tågstationen, smidigt för dig som reser.

INSTRUKTÖRSKURS, ÖREBRO